Ana sayfa Haber Kadına Şiddet

Kadına Şiddet

49
0
PAYLAŞ

DİDİM DE PANELE KATILIM AZ OLDU

AYDIN -GÜNCEL HABER TV.- (Hüseyin Çetinkaya)- Aydın’ın Didim ilçesin de “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” konulu bir panel düzenlendi.


Didim Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi Salonun da, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan’ın konuşmacı olarak katıldığı panel öncesi yapılan açıklamada, “Kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün geçmişten günümüze uzanan kanlı bir tarihi var. İşte o olay: 25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel’in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999’da, 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak benimsenmesine karar verildi” ifadelerine yer verildi.

Didim Kıbele Kadın Derneği ve belediyenin de katkılarıyla düzenlenen panelde halktan yerince katılımın olmadığı gözlendi.

(HÇ.KASIM2019)

PAYLAŞ
Önceki makale25 Kasım
Sonraki makaleSokak Hayvanları

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here