Ana sayfa Haber Osmancık’ta Buğday Hasadı

Osmancık’ta Buğday Hasadı

53
0
PAYLAŞ

OSMANCIK’TA BUĞDAY-ARPA HASADI BAŞLADI

AYDIN- GÜNCEL HABER TV.- (Hüseyin Çetinkaya) – Çorum’un Osmancık ilçesin de buğday hasat çalışmalarına başlandı.

Osmancık Gecek köyünde buğday hasadına başlandığını belirten Ziraat Odası üyesi çiftçi Akif Korkmazel, Biçerdöverlerin buğday tarlasının dönümünü (bin metrekare) 30 TL’den biçtiğini belirtti.

Gecek köyün de hayvancılıkta yaptığını belirterek çiftçi Akif Korkmazel, bölgede ağırlıklı olarak buğday ve çeltik ekilirken ayrıca ceviz ve bağ da mevcut olup hayvancılık yapan bazı çiftçilerin ise arpa ektiklerini ifade etti.

YAĞIŞLAR HAYVAN ÜRETİCİLERİ SEVİNDİRDİ,

İlçede etkili olan yağışların hayvan üreticilerini sevindirdiğini belirten çiftçi Mustafa Taşkın ise son günlerde havaların yağışlı geçmesi meralardaki otları canlandırdığını, hayvan üreticilerin bundan memnun kaldığını ifade ederek, bölgede büyük baş hayvanlar olarak, yerli melez sığırların yanı sıra montafon, jarse , simental çeşitlerden oluşan sürünün meralarda otladığını, ancak otların kurumasıyla hazır yem, kuru ot ve samanla beslemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Osmancık ilçesine bağlı köylerde hayvancılık yapan çiftçilerin genel de ek iş olarak hayvan barındırdıkları ve bunların ortalama 5 ile 7 arasın da sınırlı olduğu belirtildi.

(HÇ.HAZİRAN2019)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here