Ana sayfa Haber MEVSİMLİK MEYVE VE SEBZELER ALICI BEKLİYOR

MEVSİMLİK MEYVE VE SEBZELER ALICI BEKLİYOR

133
0
PAYLAŞ

YRL

MEVSİMLİK MEYVE VE SEBZELER ALICI BEKLİYOR

 

AYDIN GÜNCEL HABER TV. -Aydın’ın Efeler ilçesinin en büyük halk pazarların dan biri olana Salı Pazarı’nda mevsimlik sebze ve meyve bolluğu yaşanıyor.

Mevsimlik sebze ve meyve tüketiminin önemine değinen Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim Barış, sonbahar mevsimini yaşandığı bu aylarda havaların soğuması ile birlikte bu mevsim de en sık görülen hastalık grip kendini göstermeye başladığını belirterek, vatandaşların mevsimlik sebze ve meyve tüketmelerini önerdi.

Pazar piyasasının kışlık sebze ve meyveye döndüğünü belirten Barış, “Mevsimlik meyve ve sebze tüketilmelidir. Kasım ayına girdiğimiz bu günlerde havaları’nda soğumasıyla daha çok toprağın altında büyüyen pancar, turp, havuç, kereviz gibi sebzeler yetişir. Ama toprağın üstünde yetişen marul, maydonoz, roka, kereviz, ıspanak, pırasa ve lahana türleri de soğuk hava koşullarına dayanıklı sebzelerdir. Mevsimlik kış sebze türleri tüketildiği kadar kış meyve çeşitlerinden, mandalina, portakal, limon, muz, kivi, kestane ve yer elması da tüketilmelidir” dedi.

Mevsimine göre sebze ve meyve tüketiminin halk sağlığı yönünden de önemli olduğu ifade eden Barış, mevsimlik ürün tüketmekle üretici çiftçiye de ekonomik yönde katkı sağlanacağı gibi tüketici de satın alacağı ürünü tarladan geldiği gibi taze kullana fırsatı yakalamış olacağını belirtti.

Pazarda mandalina satan narenciye üreticisi Mehmet Kaya’da, narenciyeler den özellikle mandalina hasadının başladığını, bereketli bir yıl olduğunu belirterek, ilk hasadın ürünleri semt pazarların tezgahların da yerini aldığını ve kilogramı 1,5 ile 2 TL arasın da satışların gerçekleştiğini ifade etti.

(HÇ.31EKİM2017)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here