Ana sayfa Haber Kuş Yemi

Kuş Yemi

60
0
PAYLAŞ

HÜYÜK’TE KUŞ YEMİ TELEFİRİĞİ İLGİ GÖRÜYOR

KONYA-GÜNCEL HABER TV. –(Hüseyin Çetinkaya)-Konya’nın Hüyük ilçesin de yaşayan Hacı İbrahim Ayhan, evinde kurduğu teleferik yem sistemi ile kuşları doyurması vatandaşlarca yoğun ilgi gördü.


Bir tarım işletmesinden emekli olduktan sonra baba evini onararak yerleştiğini belirten Hacı İbrahim Ayhan, kış aylarında karlı havalarda kuşların aç kaldığını, bunları doyurmak için aklına teleferik yem sistemini geldiğini buna vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti
Ayhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,” Kış günü yerlere kar yağdığı zaman kuşlar insanların attığı atıkları yemeye çalışıyorlar. Bunları görünce aklıma kuşlara nasıl yem veririm düşüncesi belirdi. Ben evimin çatısı ile ağaçların arasına gidecek şekilde bir teleferik yem sistemi kurarak kap dolu yemi ağaçların aralarına yollamak suretiyle kuşlar aç kalmasınlar diye onlara ulaşmaya çalıştım. Bu yaptığım düzenekte başarılı oldum. Kuşlar yaz günleri yemi fazla kullanmıyorlar. Ancak kış günleri karlı havalarda teleferik ile ağaçların arasına gönderdiğim yem dolu kabı kısa zamanda bitiriyorlar” diye konuştu.


Kuşları çok sevdiğini belirten Ayhan, atadan kalma kara saban, tırpan, yaba, orak, dirgen gibi eskiden tarımda kullanılan ve kaybolmaya yüz tutmuş aletleri toplayarak evinin duvarlarına monte etmek kaydıyla görsel bir müze haline getirmeye çalıştığını belirtti.

(HÇ.EKİM2021)

F. Muhabir; Gülizar Aydemir-KONYA

Hacı İbrahim Ayhan
PAYLAŞ
Önceki makaleDünya Yaşlılar Günü
Sonraki makaleHuzur Operasyonu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here