Ana sayfa Haber Didim’de Gündeme Dair Önemli Gelişme…

Didim’de Gündeme Dair Önemli Gelişme…

152
0
PAYLAŞ

DİDİM ‘DE GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ GELİŞME…

AYDIN-GÜNCEL HABER TV. – (Hüseyin Çetinakaya)- Aydın’ın Didim ilçesinde belediye ile özel bir inşaat şirketi arasın da yaşanan kaçak yapılaşma ile ilgili davada önemli gelişme olduğu bildirildi.

Kamuoyunca ikiz kuleler olarak bilinen Nehirsan Şirketine ait 11 katlı kaçak yapılarla ilgili, gayri hukuki tazminat isteği talebine ilişkin davada, Bölge Mahkemesi karanı verdiğini belirten Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, yaptığı basın açıklamada, “…. Davacı şirketin tazminini gerektiren kesinleşmiş maddi bir zararının bulunmadığı, bu nedenle maddi tazminat isteğinin reddi…“ kararın alındığını ifade etti.


Atabay, açıklamasın da,” Haksız ve hukuksuz olduğuna inandığım bu tazminat isteğinde, çeşitli yayın organlarına değişik usul ve yöntemlerle yaptırılan partimi, şahsımı ve belediyemizi hedef alan, asılsız ve yalan haberler ile konu manipüle edilmeye çalışılmıştır. Belediye binamızda dahil olmak üzere doğal olarak kamuya tahsisli taşınır ve taşınmaz bütün mallarımız gayri hukuki yöntemlerle taciz ederek yasalara aykırı bir biçimde haczedilmeye çalışılmıştır.
Malum kişilerce planlı olarak yürütülen bu tacizlerin nedeninin, yılardır titizlikle yürüttüğümüz kamu hizmetlerimizin ifasını engellenmeye yönelik olduğu daha önce de kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ancak, bir kez daha hak yerini bulmuştur. İlk günden beri söylediğimiz ve vatandaşlarımızca da bilindiği üzere; yerel seçimlere yaklaştığımız şu günlerde malum kişilerin oyunu bozulmuş ve bu yakışıksız davranışlara bir kez daha cevap hukuk yoluyla Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince verilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada, Nehirsan Şirketinin kaçak yapılarına ilişkin tazminat bedeli isteği, Bölge İdare mahkemesince red edilmiştir. Yanlış hesap Bağdat tan dönmüştür. Her şeye rağmen Asla inancımızı kaybetmediğimiz haklılığımız Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince tasdik olunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Atabay, 2014 yerel seçimlerin de belediye başkanlığı süresince”Didim’in hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” düşüncesiyle hizmet için yola çıktıklarını belirterek, halktan önemli destekler gördüklerini ifade etti.

(HÇ.ŞUBAT2019)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here